Uzmanı uyardı: Anne adayları, yaz tatili planlarken bunlara dikkat!

Yaz Aylarında Gebelerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz mevsimini daha rahat ve konforlu bir şekilde geçirmek isteyen anne adayları için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gönül Kazezoğlu tarafından önerilerde bulunuldu. Op. Dr. Kazezoğlu, yaz tatili planlaması yaparken gebeliğin ilk aylarında bulantı ve kusma sorunları varsa tatilin daha ileri tarihlerde ve tercihen 32. haftadan önce planlanmasının faydalı olacağını belirtti.

Yaz aylarında gebelikte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Op. Dr. Kazezoğlu, sıcak havalarda gebelikteki fizyolojik değişikliklerin daha zorlayıcı hale gelebileceğini söyledi. Yaz mevsimini daha rahat ve güvenli geçirmek için bazı konulara dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Kazezoğlu, sıvı tüketiminin önemine de değindi.

İlk 3 Ayda Sıvı Alımına Özen Göstermek Önemli

Hamilelikte yeterli sıvı alımının önemi herkes tarafından bilinir ancak sıcak havalarda vücutta daha fazla sıvı kaybı yaşanabileceğini belirten Op. Dr. Kazezoğlu, gebelerin özellikle ilk 3 ayda sıvı alımına dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Yolculuk yapacak gebelere tavsiyelerde bulunan Op. Dr. Kazezoğlu, uçak tercih edilirken 4 saatten uzun uçuşlarda yürüyüş yapılması ve varis çorabı kullanılmasının önerildiğini belirtti. Ayrıca arabayla seyahat edenlerin her 2-3 saatte bir mola vererek kısa yürüyüşler yapmalarının faydalı olacağını söyledi.

Dalış Yerine Yüzme ve Yürüyüş Tercih Edilmeli

Gebelikte fazla efor sarf etmeden yapılan yüzme veya yürüyüşün anne ve bebek sağlığı açısından faydalı olduğunu belirten Op. Dr. Kazezoğlu, dalış gibi yüksek riskli sporların gebelikte sakıncalı olduğunu vurguladı. Temiz ve sakin sahillerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

Vajinal Enfeksiyonlara Dikkat

Tatilde vajinal enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Op. Dr. Kazezoğlu, sık mayo değiştirmenin ve el hijyenine özen göstermenin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca besin zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Dengeli Beslenme Önemli

Son olarak Op. Dr. Kazezoğlu, dengeli beslenmenin, doğa yürüyüşlerinin, temiz hava almanın, yeterli uyku ve stresin azaltılmasının hem anne adayına hem de bebeğe iyi geleceğini belirtti.

Related Posts

Meğer yıllardır günde 2 litre su için söz doğru değilmiş: Ezber bozuldu uzmanlar ilk defa açıkladı

Uzun yıllardır tavsiye edilen günlük 2 litre su içme önerisi, bilimsel veriler ışığında yeniden değerlendirildi. Uzmanlar, kişilerin yaş, kilo, yaşam tarzı, fiziksel aktivite düzeyi ve iklim gibi etkenlere göre farklı miktarlarda suya ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Öztürk: Çay ve kahve su ihtiyacını karşılar düşüncesi hatalı

Prof. Dr. Levent Öztürk, artan su ihtiyacının, çay veya kahveden karşılanabileceği düşüncesinin hatalı olduğunu belirterek, “Çayı seven bir milletiz. Çay, kahve içtiğimiz zaman bir yerde su ihtiyacımızı karşıladığımızı düşünüyoruz ama bu hatalı bir düşünce” dedi.

Balık yağını bırakmanız için 1 neden: Bu etki düşündüğünüzden yaygın

Omega-3 yağ asitleri yıllardır sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi gibi görülüyordu. Ama yeni bir araştırma bazı ezberleri bozdu: Bu faydalı yağlar, her zaman iltihabı azaltmıyor.

Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyatı hakkında açıklama yapan uzmanlar, operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.