Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Hedefleri Yükseliyor

Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Hedeflerine Doğru Büyük Adımlar

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı HİT 30 Programı Direktörü Ahmet Solmaz, Türkiye’de bugün 32,7 gigavat seviyesinde olan yenilenebilir enerji yatırımlarının 2035 yılında 120 gigavata ulaşması hedefine vurgu yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi öncülüğünde düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” adlı etkinlik, “Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları” oturumuyla devam etti.

HİT 30 Programı Direktörü Ahmet Solmaz, moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, dünya genelinde güneş kaynaklı enerji üretiminin hızla büyüdüğünü ve yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların arttığını belirtti.

Ahmet Solmaz, gelecekte enerji piyasasındaki büyümenin güneş ve rüzgar enerjisiyle devam edeceğini vurgulayarak, “2023 yılı itibarıyla küresel elektrik üretiminin yüzde 30’u yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmaktadır. Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarının 2035 yılında 120 gigavat seviyesine ulaşması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

Ahmet Solmaz, Türkiye ve küresel çapta enerji sektöründe önemli yatırımların beklendiğini belirterek, HİT 30 Programı kapsamında yenilenebilir enerji alanına destek verdiklerini ifade etti.

Zirvede bir araya gelen sektör temsilcileri, yenilenebilir enerji üretimine ve yatırımlarına ilişkin bilgileri paylaşarak, etkinlikte önemli konulara değindiler.

Zirvenin ilk günü “Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri” ve “Toplayıcılık, Esneklik Piyasaları ve Dijital Dönüşüm” oturumlarıyla sona erdi. Etkinlik, “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla devam edecek ve önümüzdeki günlerde enerji sektöründeki yenilikçi konuları ele alacaktır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Google’a 1.3 milyar dolarlık ceza!

Kullanıcı verilerini yasa dışı olarak topladığı iddialarıyla üç yıl önce açılan davada anlaşmaya varıldı. Firma 1.3 milyar dolardan fazla para ödeyecek.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Apple tekerleği yeniden icat etti: Katlanabilir iPhone, sizi şaşırtacak!

Apple’ın geliştirdiği katlanabilir iPhone, getirdiği benzersiz teknik çözümlerle rakiplerinin bir adım önüne geçebilir. Cihazı diğer katlanabilir akıllı telefonlardan ayıran en önemli özellikse, ekranda neredeyse hiç katlanma çizgisi bırakmaması.

Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama kapanıyor! 2003 yılında hayatımıza girmişti

2003 senesinde kurulan, görüntülü konuşma ve yazılı sohbet dünyasında o dönem devrim yaratmış, özellikle 2010’ların başında aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan uygulamanın devri resmen son buluyor. Zamanla yerini WhatsApp, Zoom ve Discord gibi …

Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

Avustralyalı enerji girişimi MGA Thermal, inşa ettiği 5 MWh kapasiteli pilot tesisi başarıyla devreye aldı. Bu tesis, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisinin endüstriyel ölçekteki ilk somut uygulaması olarak dikkat …