Önder’in 12 saat süren zorlu ameliyatını adım adım anlattılar: Hem diseksiyon vardı hem kalp krizi

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hayati Tehlike Geçiren Ameliyat Geçirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Önder’in hayati riski son derece yüksek olan bir ameliyat geçirdiği belirtildi.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde ameliyat edilen Önder’in sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Acil serviste yaklaşık 10 dakika süren kalp-akciğer masajı sonrası Önder’in spontan dolaşımının sağlandığını aktaran Çiftçi, aort diseksiyonu tanısı konulduğunu belirtti.

Ameliyatta aort diseksiyonunun sağ koronerden başlayıp tüm aortayı kapsadığını ifade eden Prof. Dr. Çiftçi, ameliyat sürecini detaylandırdı. Ameliyatın son derece zorlu olduğunu vurgulayan hekimler, Önder’in sağlık durumunun kritik olduğunu belirttiler.

Önder’in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Erkan Sağbaş ise aort diseksiyonunun tedavisinin oldukça zor olduğunu ifade ederek, Önder’in sağlık durumunu detaylı bir şekilde açıkladı. Ameliyat ekibi, Önder’in hayati riskini korumak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti.

Hastaneye gelen çok sayıda ziyaretçi arasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan da bulunuyor. Önder’in sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri yerli ve yabancı basının da yakından takip ettiği belirtildi.

Related Posts

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Uzmanı uyardı: Anne adayları, yaz tatili planlarken bunlara dikkat!

Uzmanı uyardı: Anne adayları, yaz tatili planlarken bunlara dikkat!

İlaçtan daha etkili üç güç: Empati, bilgi, destek!

Doç. Dr. Ayşegül Koç, şizofreni tedavisinde toplumsal önyargıların kırılması, empati kurulması ve sosyal desteğin en az ilaç tedavisi kadar hatta daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Medyanın sansasyonel dil yerine insani ve bilinçli bir yaklaşım benimsemesi gerektiğinin altını çizdi.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.