Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı

Sağlık Turizmi Gelirleri 2024 Yılında Arttı

Türkiye’nin sağlık turizmi gelirleri, 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 6,9 artarak 643 milyon 356 bin dolara ulaştı. Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ’nin verilerine göre, 2024 yılında Türkiye’ye gelen 1 milyon 506 bin 442 kişi sağlık hizmeti aldı ve bu sayede elde edilen gelir 3 milyar 22 milyon 957 bin dolara ulaştı.

2025’in ilk çeyreğinde ise Türkiye, sağlık turizmi gelirlerinin toplam turizm gelirleri içindeki payını artırmayı başardı. Ocak-Mart döneminde Türkiye’yi ziyaret eden toplam 354 bin 457 kişi sağlık hizmeti aldı ve sağlık turizmi geliri ise 643 milyon 356 bin dolara yükseldi.

Sağlık turizmi gelirleri, yılın ilk çeyreğinde toplam turizm gelirlerinin yüzde 6,9’unu oluşturarak geçen yıla göre artış gösterdi. Dünya genelinde sağlık turizminin 100 milyar dolar civarında getirisi bulunurken, bu rakamın 2028’de 127 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Türkiye ise 2028’de 20 milyar dolarlık sağlık turizmi geliri hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Ünver: “Sağlık Turizminde Türkiye Başarılı Yolunda İlerliyor”

USHAŞ Genel Müdürü Behlül Ünver, sağlık turizmi verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki başarısının arttığını ve gelirlerde yaşanan artışın sevindirici olduğunu belirtti. Ünver, “Türkiye, sağlık turizminde yaptığı çalışmaların karşılığını almaya başladı. Bu yılın ilk çeyreğinde turizm gelirleri yaklaşık yüzde 5,6 artarken, sağlık turizmi gelirleri ise 6,9 oranında yükseldi. Ancak hedefimiz daha büyük. Bu yönde kararlı adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ünver ayrıca, sağlık hizmeti üreticileri ve aracılarının faaliyetlerini daha verimli hale getirmek amacıyla “HealthTürkiye” platformunun kurulduğunu ve bu platformun tüm süreci takip etmeye imkan sağladığını vurguladı.

Devamını okumak için tıklayınız.

Related Posts

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türk Telekom’un imtiyaz sözleşmesi 25 yıl uzatılıyor

12 farklı bitkiden uçucu yağ Muğla’da ekonomiyi uçuruyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Yerel Tohum Distilasyon Tesisi, lavantadan kekiğe kadar 12 farklı bitkiden uçucu yağ elde ederek yerel üreticiye destek oluyor. Tesisin sunduğu hizmet yalnızca Muğla ile sınırlı kalmıyor; Aydın, İzmir ve Antalya gibi …

Koç Holding milyarlık yatırımını nereye yapacağına karar verdi

Son yıllarda sağlık sektöründeki yatırımları ile dikkat çeken Koç Grubu, milyonlarca euroluk yeni yatırımını kripto para sektörüne yöneltme kararı aldı. Koç Holding iştiraki Yapı ve Kredi Bankası, KAP’a yaptığı açıklamada şirketin kripto para borsası kurmayı planladığını açıklayarak, sermaye artırımına gidileceğini belirtti.

Trump yeni vergi getirdi: Borsa sarsıldı

New York borsası, ABD’nin ticaret politikalarına yönelik sert adımlarının küresel yankılarıyla güne dalgalı başladı. Yatırımcılar ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı yeni gümrük tarifelerini ve uluslararası tepkileri yakından izlerken, endekslerde …

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.