2025 MEB İOKBS sınavı ne zaman? İOKBS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri kapsayan bir sınavdır. Peki, 2025 MEB İOKBS sınavı ne zaman? İOKBS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? İşte, ayrıntılar…

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf düzeylerinde öğrenim gören öğrenciler için 2025 yılı bursluluk sınavı tarihi belli oldu. Sınav, 27 Nisan 2025 Pazar günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek.

İOKBS BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

İOKBS sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden 7 gün önce, yani 20 Nisan 2025 tarihinde, meb.gov.tr üzerinden erişime açılacak.

ÖĞRENCİLERİN SINAV GÜNÜ YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER NELERDİR?

Öğrenciler sınava girişte yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerliliği devam eden pasaport; pasaportu bulunmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) bulundurmak zorundadır. Ayrıca, nüfus müdürlüklerinden alınan barkodlu veya karekodlu geçici kimlik belgesi de kabul edilecektir. Bunun yanı sıra, öğrencilerin sınava gelirken koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi getirmeleri gerekmektedir.

Related Posts

Eğitimde niteliğin adresi Varlık Lisesi 14. yılında hâlâ “Varım” diyor

Ankara’da 2010 yılında temelleri atılan ve felsefi bir vizyonla eğitim dünyasında yerini alan Özel Varlık Anadolu Lisesi, dershane geçmişinden özel lise kimliğine uzanan yolculuğunda nitelikli eğitim anlayışıyla dikkat çekiyor. “Eğitimde Niteliğin Adresi” sloganıyla öne çıkan kurum, sosyal sorumluluk projeleri ve veri temelli eğitim modeliyle sektöre yeni bir soluk getiriyor.

Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Muharrem ayı orucu için araştırmalar hız kazandı. Muharrem orucu fazileti Diyanet sayfasından paylaşıldı. “Muharrem” hürmet edilen anlamındadır. Bu ay Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah’ın ayı diye nitelendirilmiştir (Müslim, Sıyâm, 202-203 [1163]). Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir. Muharrem ayının 9, 10 ve 11. günlerinde tutulan orucun hükmü nedir, sünnet midir? İşte, Diyanet Muharrem ayı orucu fazileti…

Meclis tatil tarihleri 2025 || TBMM ne zaman, hangi ayda tatile girer?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 2025 yaz tatili takvimi, yasama faaliyetlerini takip eden vatandaşlar ve milletvekilleri için büyük merak konusu. Anayasa ve TBMM İçtüzüğü’ne göre her yıl belirlenen tarihlerde tatile giren Meclis, bu yıl da yoğun gündemiyle dikkat çekiyor. Memur ve emekli maaş zamları, 10. Yargı Paketi, trafik cezaları gibi kritik düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM, tatil öncesi son mesaisini tamamlamaya hazırlanıyor. Peki, 2025 TBMM ne zaman tatile girecek? Meclis tatili hangi ay başlar?

PMYO için TYT puanı kaç olmalı? 2025 PMYO kontenjan belli mi?

Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) eğitimi için öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanına ihtiyacı bulunuyor. İki yıllık ön lisans eğitiminde sadece TYT puanı yeterlidir. Peki, PMYO için TYT puanı kaç olmalı? 2025 PMYO kontenjan belli mi?

HSK KARARNAME 2025 – SON DAKİKA || HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

HSK kararname 2025 son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Hakimler savcılar kararnamesi Resmi Gazete’ de yayımlandı. HSK’nin 2025 yılı Ana Kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2025 yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladığını bildirerek, hakim ve savcılara yeni görev yerlerinde başarı diledi. İşte, HSK kararnamesi ile görev yeri değişen hakim ve savcıların isimleri

ÇYDD ve VELİ-DER’den eğitimde yıl sonu değerlendirmesi: Milyonlarca çocuğumuz bu yılı karınları aç, zihinleri yorgun, umutları eksik tamamladı

ÇYDD ve VELİ-DER, 2025 eğitim yılını “karınları aç, zihinleri yorgun, umutları eksik” tamamlayan milyonlarca çocukla geride bıraktığımızı açıkladı. Eğitimin piyasalaştırıldığını, laik ve bilimsel eğitimin hedef alındığını vurguladılar.