Google’a 1.3 milyar dolarlık ceza!

Kullanıcı Verilerinin Takibi Sorunu: Google, Teksas’ta Büyük Bir Cezayı Kabul Etti

Son dönemde kullanıcı verilerinin takibi, hem büyük firmalar hem de bireyler için giderek karmaşık hale geliyor. Büyük firmaların bu konudaki sorumlulukları arttıkça, en ufak bir veri sızıntısının bile ciddi cezalarla sonuçlanabileceği gerçeği ortaya çıkıyor. Üç yıl önce yaşanan bir olayda, Google’ın izinsiz olarak kullanıcı verilerini topladığı iddiasıyla başlayan Teksas davası sonuçlandı.

Google, Teksas Cezasını Ödemeyi Kabul Etti

Google, Teksas Başsavcısı Ken Paxton tarafından açılan veri gizliliği ihlali iddialarını çözmek adına 1.375 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Firmanın yapılan açıklamaya göre, Teksas’ın Google’a yönelik açtığı davalar, coğrafi konum, gizli aramalar ve biyometrik verilerle ilgili kullanıcı verilerinin hukuka aykırı şekilde izlendiği ve toplandığı iddialarını içeriyordu. Bu anlaşma ile Google, benzer veri gizliliği ihlallerinden kaynaklı bir ödeme olarak 93 milyon doların üzerinde bir tutarı Teksas’a ödeyen ilk firma olmuş oldu.

Google’dan Açıklama: Yolumuza Devam Edeceğiz

Google sözcüsü José Castañeda, yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, uzun zamandır değiştirdiğimiz ürün politikalarına ilişkin eski iddiaları çözüme kavuşturuyor. Bu süreci geride bıraktığımız için mutluyuz ve gizlilik kontrollerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 2022 yılında Google, kullanıcı izni olmadan konum takibi yaptığı iddiaları nedeniyle toplamda 40 eyalete 391.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Geçtiğimiz yıllarda ise Meta, Teksas hükümetiyle 1.4 milyar dolarlık bir anlaşmaya vararak yüz tanıma ve fotoğraf etiketleme konularında yasal süreçleri sonlandırmıştı.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Apple tekerleği yeniden icat etti: Katlanabilir iPhone, sizi şaşırtacak!

Apple’ın geliştirdiği katlanabilir iPhone, getirdiği benzersiz teknik çözümlerle rakiplerinin bir adım önüne geçebilir. Cihazı diğer katlanabilir akıllı telefonlardan ayıran en önemli özellikse, ekranda neredeyse hiç katlanma çizgisi bırakmaması.

Milyonlarca kişinin kullandığı uygulama kapanıyor! 2003 yılında hayatımıza girmişti

2003 senesinde kurulan, görüntülü konuşma ve yazılı sohbet dünyasında o dönem devrim yaratmış, özellikle 2010’ların başında aylık 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşan uygulamanın devri resmen son buluyor. Zamanla yerini WhatsApp, Zoom ve Discord gibi …

Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

Avustralyalı enerji girişimi MGA Thermal, inşa ettiği 5 MWh kapasiteli pilot tesisi başarıyla devreye aldı. Bu tesis, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisinin endüstriyel ölçekteki ilk somut uygulaması olarak dikkat …

Yeni Marvel filmi, gişede hayal kırıklığı yarattı!

Marvel evreninin yeni halkası Thunderbolts, vizyona girmesinin ardından eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Ancak film, bu olumlu tabloya rağmen gişede vasat bir açılış yaptı. Thunderbolts Marvel hayranları tarafından beğenilse de, genel …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir